Президентът на Франция Еманюел Макрон повтори днес пред украинския си

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон повтори днес пред украинския си
Коментари Харесай

Зеленски към Макрон: Русия трябва да получи по-силен сигнал, че светът няма да прости за терора

Президентът на Франция Еманюел Макрон повтори през днешния ден пред украинския си сътрудник Володимир Зеленски уговорката си да бъде обезпечена цялата нужна помощ на Украйна, с цел да възвърне тя своя суверенитет и териториална целокупност, съобщи Франс прес, като се базира на известие на Елисейския замък, написа Българска телеграфна агенция.

В телефонен диалог сред двамата водачи Макрон е изтъкнал европейската съгласуваност в региона на оказване на военна помощ, с цел да може да се отговори на нужните на Украйна в тази тенденция в дълготраен проект, разяснява френското президентство.

Уверенията са направени в миг, в който Киев се готви за огромна контраатака. Тя може да стартира в идните седмици с помощта на западното военно съоръжение, доставено на Украйна.

В телефонния диалог Макрон и Зеленски също по този начин са говорили и за средствата за консолидиране на интернационалната поддръжка за Украйна, за потвърждаване на европейската вероятност пред тази страна и поощряване на сигурността и стабилността в Европа.

В известието на Елисейския замък по отношение на телефонния диалог на Макрон със Зеленски не се загатва нищо по отношение на телефонния диалог на Зелен

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР