Президентът на Франция Еманюел Макрон подкрепи свободната и честна глобална

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон подкрепи свободната и честна глобална
Коментари Харесай

Макрон в Конгреса на САЩ: Не споделям илюзията на национализма

Президентът на Франция Еманюел Макрон поддържа свободната и почтена световна търговия по време на тирада пред Конгреса на Съединени американски щати и предизвести за опасността за търговски войни сред съюзни народи .

„ Трябва ни свободна и почтена търговия “, съобщи Макрон. „ Търговската война сред съдружници не съответствува с нашата задача, с нашата история, с нашите цели за световна сигурност “, добави той. В околните седмици е допустимо държавното управление на Съединени американски щати да вкара вносни мита за европейските стомана и алуминий, в случай че президентът Доналд Тръмп не се съгласи да направи изключение.

 бе посрещнат с бурни аплодисменти при влизането си в Конгреса, където е поканен да произнесе тирада, в която да показа своята визия за света и френско-американските връзки. Стотици членове на двете камари на Конгреса посрещнаха на крака  и го приветстваха три минути. Някои от конгресмените даже скандираха “Да живее Франция!”.

“Това е чест за Франция, за френския народ и за мен да бъда признат в това светилище на демокрацията, където е написана толкоз доста от историята на САЩ”, каза  на британски език при започване на речта си.

Той призова Съединени американски щати да отхвърлят национализма и да останат правилни на световните идеали на съдействието в лицето на тероризма и другите провокации. „ Не споделям възбудата на новите сили, изоставянето на свободата и илюзията на национализма “, съобщи Макрон.

„ Можем да изберем изолационизма, откъсването от света и национализма – това е един от изборите. Може да бъде привлекателен като краткотрайно облекчение на страховете ни. Но затваряйки вратата пред света, не можем да спрем неговата еволюция “, добави той.

Президентът на Франция предрече, че Съединени американски щати ще се завърнат към Парижкото съглашение за климата и съобщи, че климатичните промени са дълготраен проблем, който няма да изчезне. Доналд Тръмп разгласи през юни 2017 година, че ще изтегли страната си от пакта, реализиран през 2015 година във Франция.

„ С неурегулираните излъчвания на парникови газове, нарушаването на биологичното многообразие и увеличението на замърсяването на океаните, убиваме нашата планета “, означи Макрон. „ Нека се надигнем пред обстоятелството, че няма планета Б “, призова той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР