Президентът на Франция Еманюел Макрон подкрепи обвиненията на Великобритания, че

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон подкрепи обвиненията на Великобритания, че
Коментари Харесай

И Франция обвини Русия за химическата атака срещу Скрипал

Президентът на Франция Еманюел Макрон поддържа обвиняванията на Англия, че Русия е виновна за отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му, осведоми " Ройтерс ".

Макрон акцентира, че " няма друго правдоподобно пояснение ".

" От началото на седмицата Англия непрекъснато осведоми Франция за събраните от английските проверяващи доказателства и детайли, които демонстрират съветска отговорност за офанзивата ", разясни френският водач.

" Франция споделя оценката на Англия, че няма друго правдоподобно пояснение и повтаря солидарността си към нашия съдружник ", се споделя в известие на Елисейския замък след телефонен диалог сред Макрон и английския министър председател Тереза Мей.

Двамата политици осъдиха потреблението на химически оръжия и се съгласиха, че е значимо да се резервира европейското и трансатлантическо единение в отговор на офанзивата.

В известието не се загатва какви ограничения може да одобряват съдружниците на Лондон, само че двамата водачи са постигнали единодушие да продължат да поддържат близки контакти през идващите дни.

Британски посланик съобщи, че Лондон е признателен на Франция за показаната взаимност.

По-рано Съединени американски щати също застанаха на страната на Обединеното кралство, заявявайки, че Русия е " виновна ".

Германският канцлер Ангела Меркел не упрекна Москва, само че сподели, че би било " доста сериозен проблем ", в случай че се откри, че Русия е забъркана.

Вчера представител на френското държавно управление съобщи, че Париж чака изказванията да бъдат потвърдени, с цел да разгласи позицията си. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР