Президентът на Франция Еманюел Макрон отхвърли исканията на британския си

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон отхвърли исканията на британския си
Коментари Харесай

Макрон: Исканията на Борис Джонсън за Brexit не са възможен вариант

Президентът на Франция Еманюел Макрон отхвърли настояванията на английския си сътрудник Борис Джонсън за нова договорка за Brexit.
" Предоговарянето на договорката с Англия, съгласно изискванията препоръчани в последно време от британците, не са действително действителен вид. Мисля, че ръководителят Туск го споделя задоволително ясно. ", сподели Макрон пред кореспонденти в Париж.
Борис Джонсън написа в писмо претенции, измежду които главното беше, да се отстрани защитната мярка (backstop) в контракта, която планува Северна Ирландия да продължи да се подчинява на законите на Европейски Съюз в сфери като сигурността на храните, в случай че желае да продължи да има свободно прекосяване без надзорен режим през границата с Република Ирландия.
Макрон сподели, че премахването на защитната мярка е било обсъждано преди подписването на съглашението сред Брюксел и Лондон и е било решено, че това " не е добър способ ".
Президентът на Франция сподели още, че излизането на Англия от Европейски Съюз без договорка, ще бъде по виновност на Лондон, съобщи БГНЕС.
" Първо, английският народ гласоподава за излизане. Второ, английското държавно управление имаше опцията до последния миг да анулира действието на Член 50. ", сподели Макрон.
Според френския президент, концепцията за референдум през 2016 година е била неприятна, тъй като държавното управление в Лондон е поискало от хората да изберат участие в Европейски Съюз или не " по един банален метод, без да им кажат по какъв начин ще стане това ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР