Президентът на Франция Еманюел Макрон обмисля, ако се налага да

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон обмисля, ако се налага да
Коментари Харесай

Макрон обвини социалните мрежи за ескалацията на напрежение във Франция

Президентът на Франция Еманюел Макрон обмисля, в случай че се постанова да блокира обществените мрежи в битката си против по-нататъшни безредици във Франция, съобщи ДПА.

Ще бъде належащо да се намерения за това защо употребяват обществените мрежи протестиращите младежи и за възможни забрани, съобщи Макрон на среща с кметове в Париж, заяви телевизия BFMTV, съобщи Българска телеграфна агенция и Стандарт.

" И в случай че нещата излязат отвън надзор, може да се наложи да се поставите в позиция да регулирате (социалните мрежи) или да ги пандизите. Това несъмнено не трябва да се прави в разгара на събитията и се веселя, че не се наложи да го вършим ", сподели Макрон.

Още в петък президентът упрекна обществените мрежи за ескалацията на насилието по време на митингите против полицейската грубост. Според него изразилите се с принуждение събирания са били проведени посредством обществените мрежи. Сега Макрон съобщи, че за работата със обществените мрежи би трябвало да се мисли умерено. " Защото когато те се трансфорат в инструмент за събирания или за опити за убийства, това е същински проблем ".

Междувременно в Северна Франция на границата с Белгия е засилен контролът, с цел да се спре вносът на фойерверки, заяви през днешния ден вечерта вестник “Паризиен ”, като се базира на префектура в региона.

Целта е да се попречи на участниците в безредиците да се снабдят с фойерверки. Хора с пиротехнически произведения към този момент са били спирани и от двете страни на границата. Префектурата в Северна Франция разпореди възбрана за продажба и преместване на фойерверки и бензин в бидони доникъде на юли.

След гибелта на 17-годишния Наел от полицейски патрон по време на прекъсване на пътя във вторник предходната седмица Франция е разтърсена от съществени вълнения. Неведнъж е имало случаи на грабежи, палежи и яростни конфликти сред служители на реда и бунтовници. Полицаят, създал изстрела по младежа, се проверява по съмнение в непредумишлено ликвидиране.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР