Президентът на Франция Еманюел Макрон лично поздрави лидера на ДПС

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон лично поздрави лидера на ДПС
Коментари Харесай

Макрон поздрави Карадайъ

Президентът на Франция Еманюел Макрон персонално поздрави водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и цялата партия за дейните дейности на Движението в поддръжка на европейската интеграция на Северна Македония и задачите Западни Балкани, оповестиха от Движение за права и свободи на своя уебсайт. Това се случи по време на диалога сред двамата, който се състоя на Срещата на върха на европейските либерали в Брюксел. В нея участваха държавни и държавни ръководители, ръководители на партии от европейското демократично семейство.

Веднага след вота на съмнение към държавното управление на Кирил Петков Движение за права и свободи внесе в Народното събрание предлагането на френското председателство на Европейски Съюз за преговорна рамка на Северна Македония, с което даде опция за се откри решение на разногласието сред България и Северна Македония при отбрана на българския народен интерес.

Мустафа Карадайъ имаше още диалози с министър председателите на Нидерландия - Марк Рюте, на Белгия - Александер де Кро, на Люксембург - Ксавие Бетел, на Естония - Кая Калас, и на Ирландия - Мишел Мартин. Европейската интеграция на Западните Балкани бе съществена тематика на двустранните срещи на Карадайъ.

Днес на Съвета на либералите получихме доста поздравления за напъните, които поставяме като Движение за права и свободи и за дейностите, които вършим в България по отношение на разширението на Европейски Съюз и по-конкретно на Западните Балкани и Северна Македония, сподели Карадайъ на брифинг в централата на АЛДЕ, даден за българските публицисти в Брюксел.

Движението е получило поддръжка и поздравления за дейностите си в поддръжка на Украйна. Българската позиция бе направена също с помощта на напъните на Движение за права и свободи.

Особено последната една година процесът по европейската интеграция на Западните Балкани, в частност на Северна Македония, се забави, а за последните 6 месеца, нищо не се случи. Даже повече се навреди на процеса, тъй като имаше друго говорене от страна на българското държавно управление в Брюксел, със съседите и в България. Няма по какъв начин всички разнообразни тези да са правилни. Все една от тях е неистина, разяснява Мустафа Карадайъ.

Последната седмица е изключително показателна какво се случи в България. На 16 юни имаше предложение на френското председателство за преговорна рамка, което пристигна в България. Цяла седмица държавното управление не можа да откри метод и метод да го внесе в Народно събрание. Официално внасяне в Народно събрание нямаше, по тази причина то не бе прегледано, изясни водачът на Движение за права и свободи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР