Президентът на Франция Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на
Коментари Харесай

Екссъратник на Никола Саркози е новият френски премиер

Президентът на Франция Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на назначи Жан Кастекс - почитан чиновник от администрацията и десен кмет на дребен град, относително чужд измежду необятната аудитория, за министър-председател на мястото на Едуар Филип, съобщи Агенция Франс Прес.

"Президентът на републиката Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на назначи Жан Кастекс за министър-председател и му разпореди образуването на държавно управление ", заяви Елисейският замък.

Френският министър председател хвърли оставка

Бивш сподвижник на експрезидента Никола Саркози  Никола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 година в, 55-годишният Жан Кастекс, излъчен от партия "Републиканците " за кмет на югозападния град Прад, координираше от април разхлабването на противоепидемичните ограничения в страната. Това го сложи в центъра на вниманието на аналитиците. Година преди този момент политикът бе назначен за президент на Националната спортна организация и насочи старания към подготовката за Олимпиадата през 2024 година в Париж.

Кастекс поема премиерския пост от Едуар Филип, който връчи през днешния ден оставката на своето държавно управление на президента Макрон. Утре се чака Филип да встъпи в служба като кмет на Хавър в Западна Франция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР