Президентът на Франция Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на
Коментари Харесай

Макрон: Турция играе опасна игра, а НАТО остава в мозъчна смърт

Президентът на Франция Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на упрекна турския президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва, че играе рискова игра в Либия, тъй като дейностите му опонират на уговорките, които е поел на Берлинската мирна конференция за някогашната джамахирия, съобщи Ройтерс.

Макрон, който одобри в Париж тунизийския си сътрудник Каис Саид, повтори тезата си, че НАТО е в мозъчна гибел. Но упрекна за това Турция - поради случая в Средиземно море, за който заяви предходната седмица френската министърка на защитата Флоранс Парли. При въпросния случай турски бойни кораби с враждебно държание са попречили на френски транспортен съд да ревизира дали граждански транспортен съд под турски байрак е превозвал оръжия за Либия в нарушаване на интернационалното ембарго.

Франция втвърди тона против намесата на Турция в Либия

Турция поддържа приетото от Организация на обединените нации държавно управление в Триполи против на източнолибийската формация Либийска национална войска под командването на Халифа Хафтар. Анкара има намерение да помогне на държавните сили да си върнат контрола върху петролните залежи завладяни от Хафтар. А против това се разгласи Египет, чийто президент Абдулфатах ас Сиси заплаши с военно навлизане в Либия, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР