Президентът на Франция Еманюел Макрон е заявил, че ако го

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон е заявил, че ако го
Коментари Харесай

Ако го преизберат, приоритет за Макрон ще е енергонезависимостта на Франция

Президентът на Франция Еманюел Макрон е декларирал, че в случай че го преизберат за държавен  глав, един от неговите цели ще бъде обезпечаването на енергийта самостоятелност на страната.

" Ние сме мощно подвластни от позиция на енергетиката. Според мен, въпросите за комерсиалния баланс, енергийната самостоятелност и покупателната дарба - са страни на еднакъв проблем “, е отбелязал Макрон в ефира на радиостанция RTL. „ Затова освобождението от енергийната взаимозависимост ще бъде мой приоритет по време на втория ми мандат ". Говорейки за своите първи дейности при положение, че бъде избран отново, Макрон е декларирал, че първата му аудиенция, която ще направи ще е в Германия. " Канцлерът на Германия Олаф Шолц ще е  моят първи събеседник ", акцентира френският водач.

Президентските избори във Франция ще се проведат в два тура (на 10 и на 24 април). Конституционният съвет е записал  12 претенденти, включително и Еманюел Макрон. Последните допитвания сочат желанията на французите към неговата кандидатура в първия тур (с 27% одобрение). Второ и трето място, както се очакваше, получават претендентът от партия " Национално обединяване " Марин Льо Пен (с 23.5%) и създателят на крайнолявото придвижване " Непокорна Франция " Жан-Люк Меланшон (със 17.5%).

Президент на Франция ,

публично именуван Президент на Републиката, е избираема служба във Френската република. Четири от петте френски републики са имали президенти в качеството си на държавен глава. Правомощията на президента, неговите функционалности и отговорности, както и връзките с френското държавно управление, се дефинират от френската конституция. Във всяка от досегашните френски конституции те са разнообразни.

Президент на Франция сега е Еманюел Макрон, който встъпи в служба на 14 май 2017 година. Тогава на па президентските избори той печели и двата тура, като е дефинитивно определен с 66.06% от подадените гласове против 33.94% за Марин Льо Пен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР