Президентът на Франция Еманюел Макрон е присъствал на концерт на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон е присъствал на концерт на
Коментари Харесай

Париж гори, а президентът Макрон е на концерт на Елтън Джон

Президентът на Франция Еманюел Макрон е участвал на концерт на английския музикант Елтън Джон в Париж в сряда, когато в предградията на столицата избухнаха вълнения.

 

Снимка на френския държавен глава и брачната половинка му Бриджит Макрон бе оповестена в Twitter от Жан-Филип Танги, народен представител от опозиционната партия " Национално обединяване “, оповестяват редица локални и международни медии, измежду които The Times, The Telegraph, BBC и други.

Танги изрази неразбиране от обстоятелството, че Макрон е отишъл на концерта " в миг, когато Франция е обхваната от вълнения “ след убийството на 17-годишен юноша от служител на реда.

На собствен ред евродепутатът Тиери Мариани назова постъпката на президента на Франция " безотговорна ".

Според списание Valeurs Actuelles от Елисейския замък нито са удостоверили, нито са отрекли информацията за наличието на президента на събитието, оповестява " Фокус ".

Убийството на 17-годишен юноша от служител на реда провокира вълнения в Нантер, които по-късно се разпространиха в други общини и огромни градове като Тулуза, Лион, Марсилия и Страсбург. Само през нощта на 29 юни бяха изгорени няколко десетки полицейски коли, опожарени бяха комисариати и здания на административни органи, пострадаха образователни заведения. При потушаването на безредиците участваха над 2000 служители на реда и жандармеристи. Съобщено бе за няколко десетки ранени.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР