Президентът на Франция Емануел Макрон заяви, че Русия и Украйна

...
Президентът на Франция Емануел Макрон заяви, че Русия и Украйна
Коментари Харесай

Макрон: Русия и Украйна работят за сигурността на ядрените обекти

Президентът на Франция Емануел Макрон съобщи, че Русия и Украйна работят за опазване целостта на цивилен нуклеарни обекти в Украйна, заяви РИА.

Това се случи след диалози на френския държавен глава с президентите Путин и Зеленски.

" Разговарях с президента Путин, а по-късно и с президента Зеленски. Ние сме ангажирани в работата по запазване на целостта на гражданските нуклеарни съоръжения на Украйна , в допълнение в допълнение към предпочитаните претенции, отправени към Русия: преустановяване на огъня и отбрана на цивилните поданици ", написа Макрон в Twitter.

 
J'ai parlé aujourd'hui au Président Poutine puis au Président Zelensky. Nous engageons un travail pour préserver l'intégrité des installations nucléaires civiles de l'Ukraine, en plus des exigences prioritaires portées à la Russie: cessez-le-feu et protection des civils.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron)
По време на диалога Путин е обвинил украински радикали за случая на 3 март в Запорожката нуклеарна централа , заяви Кремъл по-рано.

Междувременно бе обявено, че личният състав на Запорожката атомна централа в Украйна продължава да се грижи за работата й, само че ръководството е в този момент под заповедите на пълководец от съветските сили , които я превзеха предходната седмица.

Това съобщи Международната организация за атомна сила, като се базира на украинския нуклеарен регулатор, съобщи Ройтерс.

" Това е извънредно обезпокоително ", сподели ръководителят на МААЕ Рафаел Гроси и добави, че съветските сили са прекъснали някои мобилни мрежи и интернет, което усложнява връзките с централата .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР