Президентът на Франция Емануел Макрон и новоизбраният министър-председател Габриел Атал

...
Президентът на Франция Емануел Макрон и новоизбраният министър-председател Габриел Атал
Коментари Харесай

Атал вече работи по съставянето на ново правителство на Франция

Президентът на Франция Емануел Макрон и новоизбраният министър-председател Габриел Атал към този момент работят по съставянето на ново държавно управление, заяви Reuters.

Това се случва едвам ден след назначението на най-младия министър председател на страната. Вчера Атал даде обещание да бъде самоуверен и да помогне на центристката и да помогне бързо на центристката партия.

Според публикувана в медиите информация, спокоен, че ще резервира поста си е настоящият вътрешен министър на Франция Джералд Дарманин. Вероятно няма да бъде заменен и министърът на финансите Бруно Ле Майре, който заема длъжността през последните 7 години.

Ротациите ще усилят възможностите за триумф на Макрон през идващите президентски избори през 2027 година

Все още не е ясно по кое време новият кабинет ще бъде назначен. Въпреки това президентът на Сената Джерард Ларчър съобщи в телевизионно изявление, че това ще стане до края на седмицата.

Припомняме, че до назначението на Габриел Атал се стигна, откакто френският премиер Елизабет Борн подаде оставката си в понеделник. 

Смяната на министър-председателя идва след година, белязана от политически рецесии, провокирани от оспорваните реформи на пенсионната система и имиграционните закони.

Освен това промяната става само пет месеца преди изборите за Европейски парламент, като евроскептиците се чака да реализират рекордни облаги във време на широко публикувано публично неодобрение от възходящите разноски за живот и неуспеха на европейските държавни управления да лимитират миграционните потоци.

Във Франция социологическите изследвания демонстрират, че партията на Макрон изостава от крайнодесния водач Марин льо Пен с към осем до 10 пункта преди вота през юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР