Президентът на Филипините Родриго Дутерте заплаши опонентите си със затвор,

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте заплаши опонентите си със затвор,
Коментари Харесай

Дутерте предизвиква опонентите си: Отстранете ме, аз ще ви хвърля в затвора

Президентът на Филипините Родриго Дутерте заплаши съперниците си със затвор, в случай че се опитат да го отстранят от служба , оповестява " Ройтерс " и отбелязва, че това е следващата акция на Дутерте, обвързвана с гонене и офанзиви против свободата на словото .

Дутерте даде израз на гнева си на фона на сериозни медийни изявления и обвинявания, че застава на страната на Китай по отношение на потапянето на филипинска риболовна лодка на 9 юни от китайски транспортен съд , което е станало в изключителната икономическа зона на Манила.

Незачитащият нормите филипински държавен глава повтори позицията на Пекин, че това е случай, а не тенденциозен конфликт , и подцени наличието на китайски риболовци в изключителната икономическа зона на Филипините, акцентирайки, че щял да го позволи поради запазването на другарството .

Някои авторитетни критици, измежду които и върховен арбитър и някогашен външен министър, дефинираха това като нарушаване на конституцията , или заслужаващо неговото премахване от президентски пост.

" Аз? Ще бъда отхвърлен? Ще ги хвърля в пандиза всички ", закани се Дутерте пред публицисти, допълвайки: " Опитайте се да го извършите и аз ще го направя. Кучи синове. "

Той добави: " Предизвиквам ви да го извършите. Искате да ме принудите да го направя? Добре. Направете го, кучи синове . Да. Предприемете дейности. "

Доклад на АСЕАН за правата на индивида смъмри администрацията на Дутерте за заканите и нападателната изразителност и посочи престъпните обвинявания против съперниците, които съставляват " тенденциозен опит да се задушат критиците и да се отслаби контрола върху президентската институция от другите управляващи ".

В понеделник Върховният комисар по правата на индивида Мишел Бачелет съобщи, че има " доста действителен риск от принуждение " за филипинците, които приказват намерено , отбелязвайки, че са били обществено отправени закани от държавни чиновници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР