Президентът на Филипините Родриго Дутерте върна заповед децата на възраст

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте върна заповед децата на възраст
Коментари Харесай

Дутерте призова децата да си останат по домовете и да гледат телевизия

Президентът на Филипините Родриго Дутерте върна заповед децата на възраст от 10 до 14 година да си стоят по домовете и да гледат телевизия , до момента в който страната се бори с ковид, осведоми Агенция Франс Прес.

Като цяло от началото на пандемията в по-голямата част от страната са издадени заповеди децата и възрастните хора да си стоят по домовете.

Приберете се по домовете...те са добре, в случай че гледат единствено телевизия. Телевизията може да им задържи вниманието през целия ден , сподели Дутерте.

Докато доста родители нарушават разпоредбите и разрешават на децата да играят в парковете или на улицата, ограниченията не разрешават на фамилиите да посещават комерсиалните центрове. Училищата остават затворени.

Миналия петък управляващите оповестиха, че децата от 10 до 14 година ще могат да излизат на открито от февруари . Но Дутерте отхвърли решението в понеделник вечерта и се стимулира, че не желае най-младите да заловен по-заразния английски вариант на ковид. В страната има 17 доказани случая с новия вариант, в това число и три деца.

" Страхувам се, тъй като този нов вариант визира децата ", сподели той.

Филипините е една от най-засегнатите страни в Югоизточна Азия с над 500 000 случая.

Администрацията на Дутерте е подложена на критика, че се бави със сдобиването на ваксини против ковид , като по-големите количества се чакат да бъдат доставени през втората половина на годината.

Правителството чака стопанската система да се свие с 9,5% през 2020 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР