Президентът на Филипините Родриго Дутерте се срещна с държавния секретар

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте се срещна с държавния секретар
Коментари Харесай

Човешките права да не ходят в Минданао, отсече Дутерте

Президентът на Филипините Родриго Дутерте се срещна с държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън в Манила, заяви АП.

На срещата двамата разискаха нуклеарната стратегия на Северна Корея и упреците за нарушавания против правата на индивида от страна на държавното управление във Филипините.

Припомняме, Родриго Дутерте е апетитен за това, че нарушил главните човешки права и свободи в хода на войната в страната против наркоразпространението. Дутерте е на власт към този момент от 13 месеца и организира очевидна война наркозависимите и разпространителите на дрога. Според правозащитници войната на Дутерте е лишила хиляди човешки животи, а дейностите му са " закононарушение против човечеството ".

Темата за обвиняванията по адрес на Дутерте обаче остана на назад във времето, откакто двамата се концентрираха върху въпроса с КНДР.

 КНДР: Ядрените ни ракети са ориентирани единствено към Съединени американски щати
КНДР: Ядрените ни ракети са ориентирани единствено към Съединени американски щати

КНДР се нуждае от нуклеарни оръжия единствено с цел да предотврати инвазия

" Вие идвате във време, в което аз мисля, че светът не е толкоз добър, изключително на Корейския полуостров ", посочиl Дутерте и добавиl, че в света има по-важни световни проблеми като тероризма.

Припомняме, депутатите във Филипините гласоподаваха за опазване на военното състояние на южния остров Минданао до края на годината, давайки повече време на президента Родриго Дутерте да се оправи с екстремистите, съюзили се с ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

 Удължиха военното състояние на филипинския остров Минданао
Удължиха военното състояние на филипинския остров Минданао

261 депутати се съгласиха да се удължи военното състояние

Според Дутерте войната в Марави и ограничението на екстремистите е в пъти по-важно от всичко останало. " Човешките права да не вървят там ", съобщи Дутерте визирайки ситуацията в Марави.

Част от срещата сред Дутерте и Тилърсън мина без наличието на публицисти. Преди срещата обаче представителят на Дутерте Ернесто Бела съобщи, че във Филипините, както в другите страни, приветстват да се изричат терзания като тези за нарушаванията на правата на индивида. " Винаги сме имали поради този въпрос в нашите полемики и задължения с непознати държавни управления, изключително със западните демокрации ", изясни Бела.

 Президентът на Филипините в никакъв случай няма да посети
Президентът на Филипините в никакъв случай няма да посети " въшливите " Съединени американски щати

Нова бурна офанзива на Родриго Дутерте

" Не виждам спор - няма никакъв спор в това, че оказваме помощ в тази обстановка и нашите визии по отношение на опасенията за нарушаването на човешките права, които имаме във връзка с метода, по който те правят своите действия за битка с опиатите ", изясни преди срещата Тилърсън. По думите му на Филипините стартират да управляват обстановката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР