Президентът на Филипините Родриго Дутерте прикани гражданите да стрелят по

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте прикани гражданите да стрелят по
Коментари Харесай

Дутерте към гражданите: Стреляйте по корумпирани чиновници, но не ги убивайте

Президентът на Филипините Родриго Дутерте прикани жителите да стрелят по корумпирани служители , само че не и да ги убиват, оповестява " Манила бюлетин ".

" Ако плащате налог, такса или получавате уверение и чиновници ви изискат рушвет, ударете ги. Ако имате оръжие, можете да стреляте , само че не убивайте, тъй като по време на развой може да не получите опрощение ", добавя филипинският водач.

Според него корупцията е надълбоко вкоренена в съвсем всеки държавен чиновник в страната. Дутерте даде обещание, че всеки, който стреля по подкупен чиновник, " няма да бъде изпратен в пандиза , а единствено ще бъде осъден съществено - физически ".

Shoot, but don’t kill, mulcting gov’t officials, Duterte tells publichttps://t.co/cEWqpzA07J pic.twitter.com/otJnBGQ3LD
— Manila Bulletin News (@manilabulletin) September 13, 2019
Дутерте, преди да бъде определен за президент бе кмет на Давао в южните Филипини. Тогава той стана прочут със суровите си изявления по отношение на методите за решение на острите проблеми на страната.

През 2 016 година Дутерте започва жестока акция за битка с опиатите във Филипините. Според полицията към 5 хиляди души, взели участие в производството и продажбата на неразрешени субстанции, са убити по време на конфликтите.

Позицията на Дутерте провокира отвращение в чужбина , специалисти на Организация на обединените нации в региона на правата на индивида желаеха преустановяване на изтезанието на обвинени, във връзка с които не е извършено правосъдно разследване.
 Дутерте към Исландия: Папкайте лед и не се месете
Дутерте към Исландия: Папкайте лед и не се месете

Те не схващат обществените, икономическите и политическите проблеми на Филипините
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР