Президентът на Филипините Родриго Дутерте предложи на гражданите да стрелят

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте предложи на гражданите да стрелят
Коментари Харесай

Президентът на Филипините: Стреляйте по корумпирани служители, но не ги убивайте

Президентът на Филипините Родриго Дутерте предложи на жителите да стрелят по чиновници, искащи рушвет, само че без да ги убиват. Това оповестява през днешния ден в. " Манила булетин ", съобщи ТАСС.

" Ако плащате налог, такса или вадите информация и чиновниците изискат рушвет - ударете ги. Ако пък имате оръжие, можете да стреляте по тях, само че не ги убивайте, тъй като при следствие на случая може да не бъдете помилвани ", съобщи филипинският водач.

По думите му корупцията крепко се е вкоренила съвсем във всеки държавен чиновник в страната. Дутерте даде обещание, че в случай че човек стреля по някой подкупен, " няма да бъде пратен в пандиза, а единствено съществено осъден физически ".

Президентът означи, че в случай че " се случи подкупничество в неговата администрация, той ще привика корупционера и ще разреши на жалбоподателя да го удари по лицето ".

Преди да бъде определен на висшия пост, Родриго Дутерте бе кмет на южния град Давао и се прочу с остри изявления по отношение на решаването на тежките проблеми на страната.

През 2016 година Дутерте даде старт на решителна акция против опиатите на Филипините. По данни на полицията в конфликти са били убити близо 5000 души, забъркани в произвеждане и търговия с дрога. Позицията на Дутерте провокира отвращение в чужбина. Експерти на Организация на обединените нации по човешките права настояха да бъдат спрени изтезанията на обвинени, осъществявани без съд./
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР