Президентът на Филипините Родриго Дутерте поиска от Конгреса днес да

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте поиска от Конгреса днес да
Коментари Харесай

Президентът на Филипините поиска Минданао да остане във военно положение

Президентът на Филипините Родриго Дутерте изиска от Конгреса през днешния ден да продължи военното състояние в южната част на страната до края на годината, предадоха " Асошиейтед прес ", " Ройтерс " и ТАСС.

Президентът се аргументира с това, че въоръженият протест на екстремистите на остров Минданао, свързани с " Ислямска страна ", няма да може да бъде сподавен до 22 юли, когато изтича сегашният период на военното състояние, въведено преди два месеца за 60 дни.

" Той би трябвало да се оправи с локалните терористични групировки и с всички, които заплашват публичната сигурност на Минданао ", сподели президентският представител Ернесто Абела, представен от ТАСС.

На 23 май джихадистите от групировката " Мауте ", обвързвана с терористичната организация " Ислямска страна ", нападнаха филипинските сили за сигурност в град Марауи - бастион на ислямската религия в южната част на страната, на 800 км от столицата Манила.

Още същия ден Дутерте разгласи военно състояние на цялата територия на остров Минданао, където през целия юни продължиха яростни конфликти на държавните сили с бунтовниците. В тях починаха над 550 души, в това число 413 екстремисти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР