Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да прекрати

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да прекрати
Коментари Харесай

Дутерте заплаши да изгони посланиците на ЕС и ООН

Президентът на Филипините Родриго Дутерте подреди на полицията да приключи всички интервенции против разпространяването и използването на опиати, написа " Гардиън ".

По време на траялата 15 месеца акция полицията умъртви хиляди хора.

От прессекретарята на президента са наредили на полицията, армията и другите държавни органи да прекратят интервенциите. Всички дейности са трансферирани на Агенцията за битка с опиатите на Филипините.

Агенцията има 1800 чиновници, което е над 1% от 160 000 служители на реда, което значи, че с новата заповед доста ще се понижат убийствата.

Междувременно Дутерте е предизвестил Европейски Съюз и Организация на обединените нации, че до 24 часа може да изгони посланиците им, в случай че продължат да се " месят " във вътрешните работи , написа " Дейли телеграф ".

Мислите си, че тук сме група дебили...Посланиците на тези страни в този момент ще се поучат. Защото можем още на следващия ден да прекъснем дипломатическите канали, всички ще напуснете страната ми до 24 часа, заплаши той в Манила.

Повече от 12 500 филипинци са убити по време на войната против използването и разпространяването на опиати.

През предишния месец близо 40 страни приканиха Филипините да спре убийствата и да позволи интернационално следствие . Манила дефинира апела като " политизиран " ход.

" Намесвате се в нашите каузи ", посочи Дутерте на конференция, редувайки британски, филипински и испански език.

Ние сме в предишното на колонизационния стадий. Не се е * с нас , продължи той.

Филипинският президент разясни, че страната му е гневна на Запада поради " кражбата на ресурсите ни " и упрекна Съединени американски щати, Англия и Франция за хаоса в Близкия изток и актуалния тероризъм.

Вие забогатяхте, вие сте напред в индустриалната конкуренция на планетата, тъй като крадете най-големите запаси на арабите - петрола, уверен Дутерте.

Вие колонизирахте там, а по-късно започнахте да делите Близкия изток - Съединени американски щати, Англия и Франция. Заради това си плащате с този тероризъм. Може да не завърши щастливо, след което направихте, предизвести той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР