Президентът на Филипините Фердинанд Маркос-младши нареди на въоръжените си сили

...
Президентът на Филипините Фердинанд Маркос-младши нареди на въоръжените си сили
Коментари Харесай

Президентът на Филипините поиска деескалация в Южнокитайско море

Президентът на Филипините Фердинанд Маркос-младши подреди на въоръжените си сили да успокоят напрежението в Южнокитайско море , сподели неговият боен шеф, представен от " Ройтерс ".

Инструкциите на Маркос пристигнаха, откакто Манила и Пекин се споразумяха за нуждата от  за по-добро ръководство на морските разногласия по време на кръг от договаряния, на които Манила беше хазаин във вторник.

Но това не попречи на филипинските военни да призоват Китай да върне огнестрелните оръжия, които бреговата защита е иззела от личния състав на филипинския флот, и да заплати към 1 милион $ отплата за щета на кораби , участващи в задачата за доставяне предишния месец на Second Thomas Shoal.

" Поисках връщането на седем огнестрелни оръжия " , сподели военачалник Ромео Браунър пред кореспонденти след конференция с Маркос. " Ние настояваме Китай да заплати 60 милиона песо за вредите, които са предизвикали по време на това. "
 Филипините още имат вяра в дипломацията с Пекин в Южнокитайско море
Филипините още имат вяра в дипломацията с Пекин в Южнокитайско море

Искат да разработят " ограничения за създаване на доверие "

Манила упрекна бреговата защита на Китай, че  на флота и е иззела оръжия, с цел да попречи на задача за доставяне на 17 юни, като е ранила съществено филипински моряк, който е изгубил пръст. Филипините поддържат малък екипаж на боен транспортен съд, който страната съзнателно дебаркира на Втора Томасова плитчина през 1999 година, с цел да затвърди морските си искания.

Браунър сподели, че военните преглеждат опцията да изискат от Китай възобновяване на разноските за реорганизация на пръста на ранения моряк.

Китай, който претендира за суверенитет върху по-голямата част от Южнокитайско море, твърди, че дейностите му в противоречивият морски път, основен канал за търговия сред Азия, Европа и Близкия изток, са били законни и професионални .

Китай отхвърля на Постоянния трибунал в Хага, съгласно което обширните морски искания на Пекин нямат правно съображение.

Филипинските военни показаха на президент а няколко разновидността за своите интервенции в Южнокитайско море, само че те няма да доведат до обилни промени в метода, по който се правят интервенциите по доставяне, сподели Браунър, без да дава детайлности.

" Крайната цел към момента е да можем да доставяме доставки на нашите войски ... да можем да практикуваме независимост на навигация и прехвръкване, без безусловно да ескалираме обстановката, в която се намираме ", сподели Браунър.
 Китай задържа тайвански рибарски транспортен съд
Китай задържа тайвански рибарски транспортен съд

Той е нарушил китайска сезонна възбрана за лов на риба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР