Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че все още е

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че все още е
Коментари Харесай

ФИФА все още няма да обсъжда разширяване на броя на отборите за световното в Катар

Президентът на ФИФА Джани Инфантино съобщи, че към момента е прекомерно рано да се разисква възможното увеличение на броя на тимовете за международното в Катар 2022. Тази седмица в Москва следва да се организира конгрес на интернационалната федерация, само че тематиката няма да бъде засягана.

Инфантино изясни, че на първо време въпросът би трябвало да бъде разискван със страната хазаин. " Това, което имаме сега, е международно състезание с 32 тима ", изясни той.

Наскоро президентът на ФИФА съобщи, че желае още за Катар 2022 броят на тимовете да стане 48. Идеята беше посрещната с разнопосочни отзиви.

На въпрос дали при вероятно разширение на идващото международно ще се търси още един хазаин, който да провежда шампионата взаимно с Катар, Инфантино изясни, че е прекомерно рано да се приказва за елементи.

Преди време ФИФА реши от международното през 2026 година във финалите да вземат участие 48 тима. На 13 юни ще бъде избран домакинът на международното, което ще се организира след осем години. В битката са взаимната кандидатура на Съединени американски щати, Канада и Мексико, както и тази на Мароко.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР