Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че противниците на идеята

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че противниците на идеята
Коментари Харесай

Инфантино: Противниците на световното през две години се страхуват

Президентът на ФИФА Джани Инфантино съобщи, че съперниците на концепцията международното състезание по футбол да е се опасяват от смяната и желаят да запазят позицията си на върха.

Основните рецензии към предлагането идват от УЕФА и южноамериканската конфедерация (КОНМЕБОЛ). Инфантино насочи забележки към тях по време на конгреса на африканската конфедерация в Кайро, на който предстоящо африканските страни гласоподаваха единомислещо в поддръжка на ФИФА за международното.

" Тези, които са срещу, са тези на върха. Във всеки бранш от живота се случва това - когато има промени и промени, тези, които са на върха, не желаят нищо да се трансформира, тъй като са на върха. И се опасяват, че може би в случай че нещо се промени, лидерската им позиция е сложена под риск. Разбираме това и ги поздравяваме за това, че са толкоз съумели и са стигнали върха. Това е фантастично, те са образец за всички. Но в това време не можем да затворим вратата, тя би трябвало да е отворена, би трябвало да даваме вяра и благоприятни условия ", съобщи Инфантино.

Според него, в случай че международното състезание се организира през две години, това ще даде повече благоприятни условия на страните отвън най-хубавите. " Трябва да предложим повече шансове за международния футбол, за африканския футбол, да блесне на международната сцена ", сподели още Инфантино.

Той не даде период по кое време може да бъде призната концепцията за международното. и към този момент заплашиха с, в случай че предлагането на ФИФА въпреки всичко бъде признато.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР