Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че иска да избегне

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че иска да избегне
Коментари Харесай

ФИФА към УЕФА: Внимавайте със санкциите към клубовете, които искаха да правят Суперлига!

Президентът на ФИФА Джани Инфантино съобщи, че желае да избегне споровете във футбола и се цели в построяването на друго бъдеще след фиаското със Суперлигата. Футболните институции разискват дали да глобяват клубовете, които се пробваха да провеждат лична лига, в която право на присъединяване да имат единствено най-богатите отбори на остарелия континент. Инфантино счита, че несъгласията би трябвало да се вземат решение посредством разговор.

" Не би трябвало да приказваме за война, когато става въпрос за футбол. Особено във времена, в които целият свят се бори с невиждана пандемия. Задача на националните институции, след това УЕФА и ФИФА, да взимат верните решения “, споделя пред L’Equipe президентът на ФИФА.

" Дори и в най-деликатните обстановки аз съм за разговор, а не за спорове. Истинският водач би трябвало първо да се запита за какво се е стигнало дотук и по-късно да гради бъдещето, вслушвайки се във всички изключително в сърцето на футбола – почитателите “, добави той.

" Определени наказания могат да имат значими последствия, за които би трябвало да носим отговорност. Чувам, че клубовете би трябвало да бъдат осъдени. Едновременно с тях ще бъдат осъдени и футболистите, треньорите и почитателите, които нямат нищо общо със Суперлигата “, сподели още Инфантино.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР