Президентът на ФИФА Джани Инфантино приготвя революция относно правилата за

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино приготвя революция относно правилата за
Коментари Харесай

Сензационно! Трансфери само през лятото

Президентът на ФИФА Джани Инфантино подготвя гражданска война по отношение на разпоредбите за привличането и продаването на футболисти. Според френския вестник „ Екип “ на 28 февруари ще бъдат прегледани 11 точки, които имат за цел да подсигуряват честността във футбола, да покачат прозрачността и да запазят конкуренцията в спорта.

ФИФА желае да има единствено един трансферен прозорец и покупко-продажбите сред клубовете да се реализират единствено през лятото.

Инфантино поддържа предлагането на Висшата лига на Англия покупко-продажби да се вършат до началото на самия сезон. Той желае да ограничи опциите един тим да преотстъпва доста играчи на други отбори. Желанието му е да постави завършек на сходни практики, както в тази ситуация е с „ Удинезе “, който има 103 футболисти, които са наети, само че са разпределени в тимове от няколко шампионати. Президентът на международната футболна централа желае да вкара и таван на заплатите, което ще се базира на приходите на всеки клуб, с цел да може да бъде предпазена конкуренцията сред тимовете и да се резервира салдото.

Шефът на ФИФА също по този начин има вяра, че би трябвало да бъдат контролирани комисионните, които се заплащат на футболните сътрудници. Инфантино счита, че нарастването на комисионните е „ тревожно “ и че би трябвало да има „ по-добра регулация “, с цел да се избегне корупцията, подкупите и изпирането на пари.

През последната година бяха изхарчени 5,1 милиарда евро за прехвърляния. Агентите пък получиха от комисионни 400 милиона.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР