Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, обяви официално датите на

...
Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, обяви официално датите на
Коментари Харесай

Официално: зимен Мондиал през 2022 г.

Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, разгласи публично датите на идващото международно състезание. Шампионатът на планетата за пръв път ще се организира през зимата - в интервала 21 ноември - 18 декември.

На конференцията по случай закриването на международното състезание в Русия Инфантино удостовери, че на Мондиала в Катар ще вземат участие 48 страни, вместо сегашните 32. Първоначалното решение на ФИФА беше това да влезе в действие от 2026 година, само че домакините на шампионата през 2022 година показаха убеденост, че ще съумеят да се оправят с организацията на още 16 отбора. Сред разновидностите е и някоя от прилежащите страни да семейства на някои от срещите от груповата фаза.

Босът на ФИФА изрази и задоволство от Мондиала в Русия, който дефинира като " най-успешния ". Силно дискутираната система VAR пък получи утвърждението на Инфантино, който е на мнение, че макар страховете, които е имал, тя работи добре.

" Това е напредък, откъдето и да го погледнеш. Много по-добре от преди. VAR не трансформира футбола, само че го прави по-честен и транспарантен. А също по този начин оказва помощ на съдиите да взимат верните решения. Повече няма да видите голове от засада. ", добави швейцарецът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР