Президентът на ФИФА Джани Инфантино коментира ситуацията в италианския футбол,

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино коментира ситуацията в италианския футбол,
Коментари Харесай

Инфантино посочи проблемите на италианския футбол

Президентът на ФИФА Джани Инфантино разяснява обстановката в италианския футбол, която не наподобява по никакъв начин розова в последните няколко години. “Адзурите” нямат триумф в Европа от 2010-а, когато Интер надигра във финала на Шампионската лига Байерн (Мюнхен), постигайки неповторим требъл.

Тази година Италия ще бъде огромният изчезнал на Световното състезание в Русия, откакто остъпи в баражите на Швеция. Неуспехът бе признат като същински провал на Ботуша и провокира катаклизми в италианската футбола федерация.

#FIFA President Gianni Infantino wants Gianluigi Buffon to join the organisation when he retires, and is “sad” that Italy aren’t at the #WorldCup. https://t.co/JKOOEAvGmI pic.twitter.com/GGjgNMIV8e
— footballitalia (@footballitalia) February 15, 2018
“Разочарован съм, че Италия няма да играе на Световното в Русия. Иска ми се да заплача. Щеше ми се да връча купата на Буфон. Ако Джиджи реши да пракрати своята спортна кариера, ще го взема на работа във ФИФА. Италия навън от Мондиала? Имаше много сигнали, че това може да се случи. Ако изстрелът на Дармиан против Швеция бе влезнал във вратата, това щеше да скрие проблемите на италианския футбол”, съобщи Инфантино.

“Италия беше първа в света по организация, тактичност и конструкция. Във всичко бяхме първи. Останалите обаче продължиха да работят, до момента в който ние разчитахме единствено на гений. Надявам се, че обстановката във футболната федерация ще се усъвършенства. Един или двама няма по какъв начин да трансформират всичко. Трябва да има мощен президент, който да има тактика за няколко години напред. Клубове, лиги и футболисти би трябвало да вървят в една посока. Както Германия през 90-те след слабите резултати. Или пък като Англия след Хейзел. Всички би трябвало да седнат на масата и да помислят дружно за положителното на футбола в Италия”, добави още той.

“Днес Германия печели Световното състезание и Конфедерациите със своите младежи. Англичаните пък са международни първенци при 17 и 20-годишните. В нашето ДНК е творчеството. Поглеждайки към пазара, разбирам нуждата от смяна в италианския футбол. Когато имаше пари и триумфи в Европа, нямаше никакви проблеми. Системата ВАР? Няма по какъв начин да се върнем обратно. Това е гражданска война във футбола”, съобщи Инфантино пред La Gazzetta dello Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР