Президентът на ФИФА Джани Инфантино иска да увеличи броя на

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино иска да увеличи броя на
Коментари Харесай

Президентът на ФИФА иска световното в Катар да е с 48 отбора

Президентът на ФИФА Джани Инфантино желае да усили броя на участниците на международни шампионати още за шампионата в Катар през 2022 година В момента на шампионата на планетата има 32 тима, които се класират, само че през предишния януари Световната футболна централа одобри предложение техният брой да бъде повишен с 16 от 2026 година.

Според BBC към този момент са извършени неофициални диалози сред представители на ФИФА и домакините от Катар, които обаче са скептично настроени поради логистични проблеми. От емирството не имат вяра, че ще могат да одобряват в допълнение 16 тима, по тази причина и от ФИФА сами ще проведат изследване каква е опцията за увеличение на броя на участниците.

" Това е доста забавна концепция и ние се отнасяме съществено към тази опция и ревизираме дали има късмет да задвижим процеса по-рано от първичното решение ", сподели Инфантино след среща на Конфедерацията на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) в Буенос Айрес.

Президентът на ФИФА добави, че увеличението на броя на участниците на международни шампионати е за положителното на футбола и демонстрира развиването на играта.

В момента Катар възнамерява да построи осем стадиона, с четири по-малко от страните, които аплайват за домакини на шампионата през 2026 година Турнирът след четири години беше изместен от лятото за ноември и декември, с цел да няма проблеми с прекомерно високите температури в Арабския полуостров в средата на годината.

Съществува възможност ФИФА да предложи на прилежащи на Катар страни да одобряват мачове от международното състезание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР