Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем отново демонстрира подкрепата си

...
Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем отново демонстрира подкрепата си
Коментари Харесай

Бин Сулайем: Отборите да не крият разходи

Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем още веднъж показва поддръжката си за тавана на бюджетите във Формула 1 и разгласи, че ограничението на разноските е най-ефективната мярка за равнене на силите на тимовете в шампионата.

“Много постоянно се оказва, че е прекомерно комплицирано да се изравнява мощността на колите или успеваемостта им посредством ограничение на подаването на гориво или влагането на баласт - изясни някогашният рали водач. - Затова считам, че рестриктивните мерки на бюджетите са методът, който фактически работи. ”
 Васьор: По-бързи и по-строги санкции за финансови нарушавания Васьор: По-бързи и по-строги санкции за финансови нарушавания
Бин Сулайем разяснява и първите нарушавания на тавана на бюджетите от страна на Ред Були и Астън Мартин, които обаче бяха оповестени 9 месеца след края на сезон 2021.
 Щайнер: Наказанието на Ред Бул не е съществено Щайнер: Наказанието на Ред Бул не е съществено
“Нарушенията на Ред Бул и Астън Мартин бяха явни, ние направихме всичко, с цел да стане обстановката оптимално транспарантна - добави президентът на ФИА. - Ние се срещнахме с представителите на тимовете, организирахме следствие, изпълнихме всички процедури и по-късно обществено обявихме резултатите. Надявам се, че никой оттук насетне няма да се пробва да крие разноски. На тимовете им е ясно, че ФИА съзнателно извършва ролята си на контролиращ орган. ”
 ФИА: Отборите във Формула 1 може да са 12 ФИА: Отборите във Формула 1 може да са 12
В хода на сезон 2022 съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марко изясни, че най-малко 6 тима са нарушили тавана на бюджетите, само че към момента няма публична информация за това кой тим от Формула 1 какъв брой пари е похарчил през предходната година.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР