Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева сподели впечатленията

...
Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева сподели впечатленията
Коментари Харесай

Раева: Искам момичетата да са щастливи, докато се състезават

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева показа усещанията си от новия отбор в изявление за "Събуди се " по Нова телевизия. Също по този начин тя показа забавни детайлности към методите, с които си служи самата тя, както и треньорите, с цел да накарат състезателките да изпитва наслада, изпълнявайки съчетанията си пред жури.

“Толкова доста одобрявам девойките. Когато за първи път участваха в Москва съчетанието на топка, го гледах 70/80 пъти и плаках всякога. Много е въздействащо. Много прочувствена година. Много мощна. Готвим се за олимпийските игри и имаме огромна религия в бъдещето Не съм очаквала, че след “Златните момичате” ще имаме отбор, който още с първото си съревнование ще ни накара да забравим предходните емоции”, сподели Раева.

“Участник съм в подготовката, проследявам, проучвам и съм оптимисът за бъдещето. Не съм имала обаче и ни най-малка визия, че новите грации ще стартират с подобен натруфен старт. Всички национални състезателки са в залата от 4/5 годишни. Това става техния живот. Отстрани наподобява мъчно, само че ви убеждавам, че за тях не е толкова”, добави тя.

“Весела Димитрова има изключителни качества за треньор. Първо има огромна фикция, второ е безусловно безкомпромисна и трето е добър психолог. Весела, Бранимира Маркова и Силвия Стойнева са доста огромни треньори. Опитвам се да се поверявам на тяхното мнение. Много постоянно се допитват до мен, само че те са с големи възможности”, разяснява още Илиана.

“Много ми харесва да заставам в залата. Там ври и кипи. Всичко е претъпкано. Има невероятна конкуренция. Невяна Владинова е най-зрялата от всички. Работи със страхотна страст и предпочитание. А и всичките са по този начин. Аз съм президент на федерацията, само че моята огромна пристрастеност е треньорството. Не съм имала нищо по-емоционално от треньорските ми години”, призна президентът на БФХГ.

"Моята огромна мощ като треньор беше силата ми на психолог. Изваждах състезателките от стресова обстановка, карах ги да се усещат ужасно, когато обстановката е доста напрегната. Да не изпитват боязън. Останалите, които са малко по безотговорни, пък малко да ги стресна, да ги събудя, да ги накарам да усетят, че това е нещо доста отговорно ", сподели още Раева.

"Като играч имах съотборнички, които не можаха да преживеят хубостта, адреналинът, силата и страстта, която ти подарява едно съревнование. Когато станах треньор, си споделих, че ще науча всяка една състезателка да бъде щастлива, когато се състезава. Да изпита цялата хубост на надпреварата. В художествената гимнастика има състезателки, които ги е боязън, само че щом ги е боязън те не са за тук ", съобщи Илиана.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР