Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева посочи няколко

...
Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева посочи няколко
Коментари Харесай

Илиана Раева посочи няколко момичета с голям потенциал

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева уточни няколко състезателки, които имат капацитета да бъдат бъдещето на родната художествена гимнастика в околните няколко години. Тя даде изявление за Sportal.bg след днешното контролно, което бе първо за годината и определящо за попълване на главния и уголемен състав на националния тим самостоятелно.

“Доволна съм от окнтролното, тъй като видях, че има деца, на които вероятно ще разчитаме за идващия олимпийски цикъл. Тази селекция, която напправихме, ще бъде за допълнение на главния състав. Знаете, че Ерика Зафирова отиде на подготовка пра ансамбъла и Бранимира Маркова искаше да добави своя състав до олимпийските игри в Токио. Но в това време една доста добра инспекция за ешелона ни по-късно, който ще се готви за идващия олимпийски цикъл.

Има състезателки, които ми харесаха и които считам, че могат да намерят място в разширения състав на националния тим, където ние ще им подсигурим присъединяване в някои от съпътстващите шампионати тази година “, разяснява Илиана Раева.

“Най-много се открои Петя Борисова, която се готви наедно с Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн. Много мощно усещане ми направи Таня Воложанина, която взе участие на младежките олимпийски гири и с повече от месец и половина се забави нейната подготовка. Тя сподели четири нови композиции и една доста, доста атрактивна гимнастика. Другата, която доста ми хареса, е Вая Драганова – с нови композиции, доста израснала.

От идващите по-млади състезателки ми харесаха двете състезателки от Чар ДКС – Йоана Николова и Анна Келман, Лъчезара Пекова от Левски, Галатея Герова – това са главните състезателки, които имат капацитет и на които би трябвало да се обърне изключително внимание за вероятно идващия олимпийски цикъл.

Ще имаме главен състав от 6 състезателки, които ще предложи Бранимира Маркова като основен управител на националния тим и съгласно това, което тя е видяла, ще предложи и уголемен състав, който ще си се готви по клубовете. И както към този момент споделих – ще ги позволяваме до всички контролни надпревари на националния тим, с цел да следим тяхната подготовка, и където има опция ще ги пускаме на някои съпътстващи надпревари на Световните купи, Гран при шампионатите, с цел да забележим какво ще бъде отношението на интернационалните съдии към тези наши определени девойки.

Илиана Раева разяснява и актуалната 2019 година.

“Това е доста значима година за нас, тъй като би трябвало да се преборим за две квоти на Световното състезание в Баку. Това е най-важното съревнование. Ще има поредност международни купи и чалъндж купи, на които ще участваме, само че е доста значима подготовката на девойките и задачата, която сме си сложили, е две квоти на самостоятелното за Олимпиадата.

Ние имаме три наложени имена, безусловно равностойни гимнастички - Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова. Две от тях трите ще желаеме да завоюват квоти за Олимпиадата. Ще бъде доста тежко, доста мъчно, тъй като две състезателки ще имат право да вземат участие единствено, които са се класирали в първите 15 на Световното състезание. Апетите са големи, ще бъде тежка година, само че се надявам да се справим”, приключи Раева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР