Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги заяви днес,

...
Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги заяви днес,
Коментари Харесай

Драги: Еврозоната се нуждае от висока инфлация

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги съобщи през днешния ден, че макар мощния напредък, стопанската система на Еврозоната към момента е изправена пред " опасности и неустановеност " - в това число разрастващия се търговски спор със Съединените щати. Той предизвести, че инфлацията би трябвало да нарасне повече, преди да бъдат прекъснати паричните тласъци, съобщи Асошиейтед прес.

Драги означи, че по-високата инфлация, а не растежът, е " напълно ясното изискване " за централната банка да спре програмата си за изкупуване на облигации, а рисковете за по-нататъшните вероятности остават.

Годишната инфлация от 1,2 на 100 в Еврозоната е под задачата на ЕЦБ за малко под 2 % - ниво, което е най-хубаво за стопанската система.

Инфлацията може да остане ниска, в случай че застоят в стопанската система и пазара на труда продължат по-дълго. А един нескончаем търговски спор може да навреди на растежа.

По думите на Драги първичните резултати от повдигането на митата наподобява ще бъдат дребни, имайки поради оповестените от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп нови вносни мита от 25 % за стоманата и 10 % за алуминия.

Ръководителят на ЕЦБ обаче предизвести че по-късно " вторият кръг от резултати може да има доста по-сериозни последствия ", в случай че Европейският съюз одобри ответни ограничения и поради комерсиалния спор комерсиалните ограничавания се разпрострат и към други категории артикули. По думите му това би навредило на бизнес доверието и инвестициите
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР