Президентът на Европейската централна банка (EЦБ) Кристин Лагард заяви, че

...
Президентът на Европейската централна банка (EЦБ) Кристин Лагард заяви, че
Коментари Харесай

EЦБ: Правителствата да не намаляват брутално стимулиращите мерки

Президентът на Европейската централна банка (EЦБ) Кристин Лагард съобщи, че най-големият ѝ боязън не е, че Европейският съюз ще натрупа „ планина от задължения “, а че държавните управления могат „ брутално “ да понижат стимулиращите ограничения. Такива стратегии, добави тя, би трябвало да бъдат " последователно " и деликатно понижени.
" Това е най-трудният, най-сюблимният миг, когато би трябвало да се създадат оценки ", сподели Лагард пред CNN, представена от БГНЕС.
 ЕЦБ основава център за изменение на климата ЕЦБ основава център за изменение на климата
Европейската централна банка основава център за изменение на климата, с цел да координира мисленето на банката за това по какъв начин най-добре да включително..
Някои политици се тормозят, че страните ще задлъжнеят прекалено много за поддръжка на стопанската система тази година, само че Лагард не мисли по този начин.
Правителствата са отделили милиарди долари помощ през последната година за намаляване на икономическия потрес, породен от, с поддръжката на централни банки като ЕЦБ. Европейските водачи също по този начин утвърдиха пакет за икономическо възобновяване в размер на 1,8 милиарда евро и бюджет за подкрепяне на стопанските системи на Европейски Съюз след рецесията.
Лагард обаче акцентира, че даже когато стопанската система стартира да се усъвършенства и възвръща, политиците не би трябвало да отдръпват поддръжката си прекомерно рано. В последната си прогноза, оповестена през декември, ЕЦБ предвижда, че европейската стопанска система ще нарасне с 3,9% през 2021 година, като производството ще доближи равнища отпреди пандемия доникъде на 2022 година Лагард означи, че сходни прогнози значително зависят от имунизацията, която протича постепенно в Европейския съюз. Като увещание е разногласието сред водачите на Европейски Съюз и AstraZeneca предишния месец, откакто производителят на ваксини съобщи, че ще достави по-малко дози от обещаното.
„ Имаме ваксини, с от ден на ден всяка седмица, което е добре. Те се създават, популяризират. Но хората към момента не са имунизирани. Ще отнеме известно време, до момента в който се сдобием с групов имунитет, който самичък по себе си няма да бъде приемлив, защото се появяват нови варианти ", сподели Лагард.
 Лагард: Пандемията продължава да съставлява опасност за икономическия напредък Лагард: Пандемията продължава да съставлява опасност за икономическия напредък
Председателят на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард съобщи в четвъртък, че " остават в действие рисковете в посока надолу отно...
Другият ключ, съгласно Лагард, би бил използването на стратегиите за помощ. Докато фискалните правила на Европейски Съюз са облекчени, по-богатите държави-членки отпускат пари, а Брюксел отпуска заеми на затруднени страни като Италия и Испания.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР