Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард заяви, че

...
Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард заяви, че
Коментари Харесай

Кристин Лагард иска политиката на ЕЦБ да стане зелена

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард съобщи, че всички действия на финансовата институция би трябвало да са свързани с битката с климатичните промени.

Искам да проуча всички вероятни пътища, посредством които паричната ни политика да стане " зелена ", сподели тя във видео изявление за в. " Файненшъл таймс ", оповестено през днешния ден и представено от Агенция Франс Прес. Това е твърдото ми разбиране, съобщи Лагард, добавяйки, че самите пари приказват.

Лагард показа визията си за зелена парична политика в миг, в който някои може би имат вяра, че битката против климатичните промени ще бъде оставена на назад във времето и за по-късен стадий поради пандемията от ковид.

Президентката на ЕЦБ подсети, че издаването на по този начин наречените зелени облигации (дългови скъпи бумаги, пуснати, с цел да се привлекат средства за планове за запазване на околната среда) в множеството случаи е във евро.

Според Лагард пандемията от новия ковид ще окаже дълготрайно влияние върху международната стопанска система, интернационалната търговия и веригите за доставки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР