Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин ще присъства

...
Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин ще присъства
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА ще гледа на живо Сърбия - България

Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин ще участва онлайн на европейската подготовка Сърбия - България, която ще се изиграе в неделя следобяд в Лесковац, оповестиха от Футболния съюз на Сърбия.



Няколко часа преди началото на мача Чеферин ще открие новопостроения стадион в Зайчар, Източна Сърбия. Съоръжението е с категория три и половина звезди на УЕФА и може да приема интернационалните мачове.

Днес в Сърбия откриха още един стадион – в град Лозница, също с интернационална категория. И двата стадиона са 100 % финансирани от държавния бюджет, а Футболната централа на страната няма никакво присъединяване.

Словенският юрист е избрал да открие този в Зайчар, защото ще съвпадне в същия ден с мача Сърбия – България. Преди и след срещата в Лесковац упованията са Чеферин да има срещи с политическото управление на Сърбия, както и с управителните тела на федерациите на двете страни, които са на стадиона. Той ще пътува с частния аероплан на УЕФА незабавно след мача, който ще го вземе от летището в Ниш.

Двубоят против България е с историческа стойност за западните ни съседи и по всяка възможност ще бъде следен и от президента на страната Aлександър Вучич. Всеки резултат друг от загуба ще значи първо класиране за Сърбия - под това название - за европейско състезание по футбол, защото за последно страната игра на сходен конгрес на Евро 2000 под името Югославия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР