Президентът на Европейската боксова конфедерация EUBC д-р Йоанис Филипатос пристигна

...
Президентът на Европейската боксова конфедерация EUBC д-р Йоанис Филипатос пристигна
Коментари Харесай

Президентът на Европейската боксова конфедерация: България разполага с Дрийм тим

Президентът на Европейската боксова конфедерация EUBC доктор Йоанис Филипатос дойде в България, с цел да снима специфичен филм за олимпийската шампионка от Токио Стойка Кръстева. Той бе по този начин общителен да показа мнението си пред bgboxing.org за идното Европейско състезание в Белград, Олимпийските игри в Париж и семейството на България на Европейското състезание до 22 години през есента.

Д-р Филипатос, добре пристигнали още веднъж в България. Как се чувствате?

- Като вкъщи. За мен България е като втори дом, обичам да пристигам тук. С господин Инински имаме страхотни връзки, одобрявам го като мой брат.

Правим това изявление въз основата на Дианабад, по какъв начин ви се костват изискванията тук?

- Имате доста положителни условия, тъй като базата е огромна и може да събере доста боксьори на едно място, които да се готвят по най-хубавия метод. Не единствено тук, само че и на Белмекен, както и край Варна. Това, което е доста значимо, с цел да се употребява тази база, е методът на управление. И се веселя за вас, тъй като Красимир Инински е извънредно сръчен и кадърен началник, който знае по какъв начин да работи вярно. Изгради един тим безусловно от нулата, с цел да го трансформира в Дрийм отбор на Балканите. Не единствено това, България разполага с Дрийм отбор към този момент и за Европа, като с мудни, само че сигурни стъпки ще изградите тим фантазия и в международен мащаб. Това проличава от множеството медали, които боксьорите ви печелят, както и от олимпийските квалификации, където се представихте чудесно. Пожелавам ви триумф, първо на квалификацията в Тайланд, а по-късно и на Олимпийските игри в Париж.

Правите изявление със Стойка Кръстева, нашата олимпийска героиня от Токио.

- Да, тук съм, с цел да заснемем епизод със Стойка за нашия филм The Protagonists. Тя има доста хубава, забавна история. Много мощен боксьор, една от най-хубавите в света. Тя е образец, че всичко е допустимо, стига човек доста да желае. Защото Стойка спря със спорта, по-късно възобнови, отново спря и отново възобнови, с цел да стане олимпийска шампионка. Тя е воин. Мога да кажа единствено едно отлично. Резултатите приказват сами за себе си.

Смятате ли, че тя ще реализира тези триумфи и като треньор?

- Смятам, че ще реализира още по-големи триумфи. Познавам я от доста години, само че снимайки този филм, съумях да я опозная още по-добре. Тя е доста интелигентна и считам, че се отнася извънредно професионално. Затова чакам резултатите й като треньор да са по-добри от тези като боксьор.

Всички се надяваме.

- Знам, че ще успее. Тя е треньор на националния ви тим за девойки, което единствено може да ме радва, тъй като ще ви донесе доста триумфи. Работи старателно, като същински експерт.

България има четири квоти досега за Париж. Очаквате ли да спечелим още?

- Да. Пожелавам ви шанс и имам вяра, че ще класирате още боксьори. Пожелавам триумф на всеки от тях.

Преди това обаче ще се организира Европейското състезание за мъже и дами в Белград. Какво смятате, че ще реализира България, а и като цяло какво очаквате като организация?

- Предстоят две съществени Европейски шампионати. Едното е в Сърбия за мъже и дами, а другото е за младежи и девойки в Хърватия. Вярвам, че домакините ще се оправят и всички ще останат удовлетворени. И на двете България ще бъде доста мощна, на 100 % съм уверен. Разбира се, това зависи и значително до шанса. Дали в дадения ден боксьорът ще бъде пределно мобилизиран. Боксът не е като останалите спортове, това е доста сложен спорт. Може да имате страховит боксьор, който обаче да не се усеща на 100 % в съответния ден. Нашият спорт е малко като шаха, изисква много мислене, конфигурация. Но съм уверен, че и на двете Европейски шампионати ще спечелите много медали.

Като президент на EUBC по какъв начин смятате, ще отговорят ли европейските боксьори на предизвикването на Олимпийските игри в Париж? И ще забележим ли български боксьори на почетната стълбичка там?

- Европа е най-силният континент в бокса. Разбира се, огромна част от медалите ще бъдат разпределени за разнообразни елементи от Европа. Пожелавам най-хубавото на България. Знам, че ще спечелите медали в Париж. Не мога да кажа, какъв брой ще са златни, само че съм сигурен, че ще имате такива. Олимпийските игри са комплициран шампионат – от една страна доста тежък, от друга доста елементарен. Но 100 % имам вяра, че ще спечелите няколко медала. Знам, че от много време нямате злато при мъжете, само че имате млад, строеви тим, който може да реализира доста, тъй като се развива. И въпреки всичко – България би трябвало да се конкурира с боксьори от Куба, Узбекистан, Казахстан... Страни с доста съществени достижения в исторически проект. Но Красимир работи чудесно и заслужавате. Сигурен съм, че ще бъдете измежду петте страни в класирането по медали!

Благодаря за признанието. България ще провежда и Европейското състезание до 22 години през октомври. Имате ли някакви терзания?

- Абсолютно никакви. Знам, че ще се справите съвършено, както постоянно. Всяка година Европейските шампионати, които се провеждат в България, са на най-високо, международно равнище. Вижте Купа „ Странджа “! Знам, че ще сте съвършени.

Кога ще приемем още веднъж и Европейско състезание за мъже и дами?

- Зависи единствено от вас. С наслаждение ще ви предоставим този шампионат. Когато Красимир Инински е подготвен и получи поддръжка от страната, несъмнено, семейството ще е ваше. Казвам го, не тъй като съм другар с господин Инински, а тъй като всеки, който е идвал тук на интернационален шампионат, на Купа „ Странджа “, е видял и знае. Не инцидентно на „ Странджа “ идват по 400 боксьори от целия свят. Тук сме, до вас, и ще ви подкрепим.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР