Президентът на Европейската атлетическа асоциация Свен Арне Хансен ще посети

...
Президентът на Европейската атлетическа асоциация Свен Арне Хансен ще посети
Коментари Харесай

Президентът на Европейската атлетика награждава победителите от Run Bulgaria в Пазарджик

Президентът на Европейската атлетическа асоциация Свен Арне Хансен ще посети Пазарджик за втория старт от веригата за шосейни бягания Run Bulgaria на 24 март дружно с първия вицепрезидент на организацията Добромир Карамаринов. Двамата ще наградят призьорите от втория старт от известната към този момент верига за дилетанти и експерти.

Европейската атлетика сътвори своя марка за лицензирани всеобщи бягания Running for all, а в България придвижването “Бягай България “ (Run Bulgaria) също има за цел да подтиква в допълнение българския взрив в този тип атлетически дисциплини.

Състезанието, което ще се организира в парк “Острова “ на река Марица, включва старт за професионални спортисти на 5360 м, тичане на същата отдалеченост за фенове, щафета за тимове, компании и фамилии 3х1786 м и занимания по “Детска атлетика “.

Най-добрите бегачи във всички категории ще получат специфични награди и ваучери от Sport Depot - главен сътрудник на веригата, а организaторите са планували и 1500 лева награден фонд.

Община Пазарджик и придвижването “Пазарджик спортува “ оповестиха, че поемат разноските по всички такси на участниците, а регистрацията е отворена за всеки на www.runbulgar.com.

Основен уредник на шосейния пробег в Пазарджик е бронзовата медалистка с българския отбор по художествена гимнастика от Олимпийските игри в Рио 2016 – Ренета Камберова.

Основните цели на придвижването Run Bulgaria са няколко: да даде опция на повече хора да вземат участие в проведени надпревари по бягания в разнообразни краища на България, да развива и разпространява леката атлетика и по-специално бяганията, а надпреварите да се трансформират в празници за целия град, да се популяризира здравословния метод на живот посредством придвижване и най-много тичане, да се показват и красивите места в България, които не са толкоз известни туристически дестинации посредством надпревари по тичане.

Основните събития от Run Bulgaria:
18 март – Сунгурларе – 9 км – трейл

24 март – Пазарджик – 5.360 км – шосейно тичане, щафета 3х1.786 км
21 април – Шабла – 14 км – шосейно тичане
5 май – Хисаря – 8 км – шосейно тичане
2 септември – Долна баня –10 км – кроскънтри
23 септември – София – 5.22 км – шосейно тичане, щафета 2х2.610 км
2-4 ноември – Долна баня – Семинар на тематика “Аз и бягането – синоними “ – лекции със експерти, тренировки, проучване на физическата дееспособност
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР