Президентът на Евролигата Деян Бодирога призна, че би искал форматът

...
Президентът на Евролигата Деян Бодирога призна, че би искал форматът
Коментари Харесай

Деян Бодирога: Трябва да има разговор с ФИБА за синхронизиране на календара

Президентът на Евролигата Деян Бодирога призна, че би желал форматът за осъществяване на шампионата да се промени и да се откри решение за спора с Международната федерация по баскетбол (ФИБА) за програмата на така наречен прозорци, в които се събират националните тимове.

В изявление за сръбската телевизия N1, Бодирога разкри, че на клубовете ще бъде отправено предложение за нов формат на надпреварата.

„ Моята позиция е да пазя ползите на клубовете в Евролигата. Мисля, че несъмнено би трябвало да има диалог за синхронизиране на календара. Има четири континентални шампионата, а това е доста за Европа. Дори за елементарния фен е объркващо. Прозорците през ноември и февруари, слагат под въпрос качеството на мачовете и спорта поради невъзможността на баскетболистите от Евролигата и НБА да вземат участие “, разяснява именитият сръбски някогашен баскетболист.

„ Мисля, че от въвеждането на тези прозорци, няма реализирани резултати що се отнася до опцията за присъединяване на всички играчи. А задачата е най-хубавите да могат да играят. Настоящият календар на шампионатите в Европа не обезпечава развиване на баскетбола по верния метод. С други думи – някъде има проблем “, сподели още Деян Бодирога.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР