Президентът на ЕС Доналд Туск призова днес държавния глава на

...
Президентът на ЕС Доналд Туск призова днес държавния глава на
Коментари Харесай

Туск призова Тръмп да цени повече своите съюзници

Президентът на Европейски Съюз Доналд Туск прикани през днешния ден президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да цени съдружниците си, осведоми БНР.

„ Скъпа Америка, цени своите съдружници, изключително откакто нямаш толкоз доста. А ти, Европа, харчи повече за твоята отбрана, тъй като всеки почита съдружник, който е добре квалифициран и оборудван. Парите са значими, само че откровената взаимност – повече “, сподели Туск в Брюксел при подписването на взаимна декларация за съдействие сред Европейски Съюз и НАТО. На церемонията участваха също генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

По-късно на обособен брифинг за започващата на следващия ден двудневна среща на върха на алианса Столтенберг не скри, че чака различия сред сътрудниците.

„ Срещата става в миг, в който някои си задават въпроса за силата на трансатлантическите връзки. Няма да съм сюрпризиран, в случай че имаме бурни полемики, в това число и за разноските за защита “, сподели Столтенберг.

Според него другите гледни точки са нещо обикновено сред другари и съдружници. „ Но съм уверен, че ще се разберем за главните неща. Северна Америка и Европа са дружно. Ще вземем решение да укрепим нашия съюз и да пазиме нашите жители пред идващите години “, добави шефът на НАТО.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че чака срещата му с съветския президент Владимир Путин да е по-лека от срещата със съдружниците в НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР