Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси и руският му

...
Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси и руският му
Коментари Харесай

Президентите на Египет и Русия обсъдиха войната между Хамас и Израел

Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси и съветският му сътрудник Владимир Путин са разискали нощес развоя на обстановката в линията Газа, заяви египетското президентство. 
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 997
В рамките на телефонен диалог Сиси е изложил дейностите на страната си за деескалация, за снабдяване на филантропична помощ, както и за изтегляне на задгранични жители и ранени палестинци от поставения под обсада анклав. 

Двамата водачи са се съгласили, че е належащо да се засилят интернационалните старания за реализиране на неотложно прекъсване на огъня, обезпечаване на незабавен достъп на филантропична помощ, отбрана на цивилните и прекъсване на кръвопролитието. Това от своя страна би трябвало да сложи началото на политически развой за прекъсване на спора въз основата на решение за две страни. 

Египетският и съветският президент са разискали и опциите за поощряване на връзките в сферите на съдействие сред двете страни. 

Първата група съветски жители беше евакуирана от Газа през пункта " Рафах " в Египет в неделя. Според информация на Министерството на външните работи на Русия към 500 съветски жители чакат да изоставен анклава. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР