Президентът на Египет Абдел Фатах ал-Сиси каза, че отхвърля принудителното

...
Президентът на Египет Абдел Фатах ал-Сиси каза, че отхвърля принудителното
Коментари Харесай

Среща на високо равнище в Кайро: Арабските лидери отхвърлят принудителното разселване на палестинци

Президентът на Египет Абдел Фатах ал-Сиси сподели, че отхвърля насилственото разселване на палестинци на Синайския полуостров като първа помощ ескорт влезе в Газа след две седмици война.

Говорейки на среща на върха в Кайро, господин Сиси сподели, че единственото решение е самостоятелна страна за палестинците.

Срещата на върха стартира, когато 20 камиона, пренасящи помощ, пресекоха границата с Рафа.

Хуманитарни организации обаче предизвестиха, че ще не е задоволително, с цел да отговори на потребността.

Около 500 камиона дневно са влизали в Газа преди началото на войната. Около 1,2 милиона души, живеещи на територията, към този момент са разчитали на хранителна помощ, споделят от Организация на обединените нации. да бъдат изпратени в учебните заведения на Организация на обединените нации, където са се приютили хиляди, и лечебни заведения.

Израелската войска сподели, че помощта е единствено за южната част на Газа и неведнъж приканва жителите на северната част на Газа Стрийп да изоставен домовете си и да се реалокират на юг от Уади Газа в центъра на територията, към границата с Египет. лицето на земята ".

В речта си на проведената от Кайро " Среща на върха за мир " господин Сиси сподели, че страната му няма да разреши на палестинците да бъдат разселени през пропускателния пункт Рафа в Египет.

Срещата има за цел да предотврати разпространяването на спора. Въпреки това никой върховен чиновник на Съединени американски щати не взе участие и доста европейски водачи също не са там.

" Ликвидирането на палестинската идея без заслужено решение в никакъв случай няма да се случи и в никакъв случай няма да се случи за сметка на Египет по никакъв метод “, сподели господин Сиси.

Неговите мнения бяха подкрепени от саудитския външен министър Фейсал бин Фархан Ал-Сауд. < /p>

Махмуд Абас, който е началник на палестинската власт, която има надзор над регионите на окупирания Западен бряг, само че не и ръководената от Хамас Ивица Газа, също сподели, че палестинците не могат ще бъдем принудени да напуснем.

" Никога няма да приемем пренасяне, ще останем на нашата земя, каквито и да са провокациите ", сподели той.

Египет и други арабски страни по-рано споделиха, че притокът на палестински бежанци, бягащи от войната, би бил недопустим, тъй като би се равнявал на прогонването на палестинците от тяхната земя.

Войната в Израел в Газа: Обяснена история на спора. Саудитският принц подлага на критика Хамас, Израел и Запада

Междувременно крал Абдула на Йордания осъди това, което той назова „ световно безмълвие по отношение на офанзивите на Израел против Газа “.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > „ Посланието, което арабският свят чува, е, че животите на палестинците са по-малко значими от тези на Израел “, сподели той.

Министърът на външните работи на Обединеното кралство Джеймс Клевърли сподели на водачите на срещата, че е приказвал с израелското държавно управление по отношение на задължението му да съблюдава интернационалното право и да резервира живота на цивилни в Газа.

" Въпреки необикновено сложните условия, приканих израелската войска за дисциплинираност, професионализъм и въздържаност, " добави той.

Г-н Клевърли добави, че интернационалните общественост би трябвало да работи за попречване на обстановката в Газа, провокираща районен спор.

По време на обръщението си към срещата на върха генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани за „ филантропично преустановяване на огъня " във войната, изисквайки световни " дейности за преустановяване на този ужасяващ призрачен сън ".

Палестинците се нуждаят от " непрестанно снабдяване на помощ за Газа в нужния мащаб “, сподели той.

Израел стартира ответни въздушни удари против Газа, откакто офанзива на военното крило на Хамас против Израел на 7 октомври умъртви 1400 души, доста от които в домовете си в кибуци покрай Газа и на музикален фестивал, който се организираше наоколо.

Израел споделя, че повече от 300 бойци също са били убити при нападението и Хамас е взел повече от 200 заложници Газа.

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа споделя, че повече от 4300 души са били убити при израелски въздушни удари, повече от половината от които дами и деца.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР