Президентът на Доминиканската република каза, че изпадналият в битка лидер

...
Президентът на Доминиканската република каза, че изпадналият в битка лидер
Коментари Харесай

Отпорът на Доминиканската република усложнява пътя на хаитянския лидер към дома

Президентът на Доминиканската република сподели, че изпадналият в борба водач на прилежащо Хаити не е добре пристигнал в страната си от съображения за сигурност, което усложнява възможностите на премиера Ариел Хенри да се завърне вкъщи, с цел да се изправи против въстание на банди.

„ Не мисля, че е добра концепция министър председателят да е тук ... дано бъде в друга страна “, сподели президентът Луис Абинадер пред Financial Times, когато беше запитан дали на Хенри ще бъде разрешено да пътува до дома през Доминиканската република.

Авторитетът на Хенри беше подложен под въпрос предишния уикенд, когато бандите, които управляват елементи от столицата Порт-о-Пренс, започнаха общ протест против премиера, до момента в който той се връщаше от пътешестване до Кения, целящо да обезпечи разполагане на от дълго време блокирани интернационалните сили за сигурност.

Доминиканската република затвори своята 390-километрова сухопътна граница с Хаити след повишаването на насилието, със строги ограничавания върху потока на артикули. Хенри, краткотраен министър-пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР