Президентът на Чехия Милош Земан, който се върна обратно в

...
Президентът на Чехия Милош Земан, който се върна обратно в
Коментари Харесай

Изписаха чешкия президент от болницата

Президентът на Чехия Милош Земан, който се върна назад в болничното заведение в четвъртък след позитивен тест за ковид, е изписан през днешния ден за амбулаторно лекуване и отпътува за резиденцията си, заяви Чешката телевизия.

При Земан, който наскоро получи бустерна доза от ваксина против ковид, болестта протича безсимптомно. Главният епидемиолог на Чехия Павла Свърчинова сподели, че президентът, както и всички останали поданици на страната, заболели от COVID-19, би трябвало да остане под карантина за две седмици.

Президентът възнамерява да организира в неделя церемонията по назначението на Петър Фиала за министър-председател. В тази връзка началникът на президентската администрация Вратислав Минарж заяви, че ще се откри метод церемонията да се организира при съблюдаване на условията за санитарно-епидемична сигурност, без да посочи някакви детайлности.

Източници от президентската администрация настояват, че най-вероятно президентът ще бъде обособен от Фиала и останалите посетители със особено стъкло, което не разрешава предаването на ковид. Освен това всички участници в церемонията ще бъдат с защитни маски с нараснала степен на отбрана.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР