Президентът на Чехия Милош Земан е бил хоспитализиран с цироза

...
Президентът на Чехия Милош Земан е бил хоспитализиран с цироза
Коментари Харесай

Цироза прати в болница чешкия президент

Президентът на Чехия Милош Земан е бил приет в болница с цироза на черния дроб и сега му е сложена захранваща сонда, заяви през вчерашния ден чешката осведомителна организация ЧТК, като се базира на члена на медицинския консилиум Павел Пафко.

Хирургът Пафко сподели, че сондата е била сложена на Земан в първия ден от настаняването му в болница.

По-рано лекарите регистрираха възстановяване в положението на чешкия президент, само че подчертаха, че е по-добре да остане в болница, съобщи Ройтерс.

Ръководителят на консилиума от лекари Томаш Зима не сподели по кое време Земан ще бъде изписан.

На 10 октомври 77-годишният Земан беше настанен в интензивно поделение в централната военна болница в Прага. В четвъртък той беше изведен от интензивно поделение.

Очаква се през днешния ден Земан да одобри в болничното заведение претендента за министър председател на Чехия на победилите на неотдавнашните парламентарни избори две обединения от демократични партии Петър Фиала и да му разпореди съставянето на ново държавно управление.

По този метод въпросът за краткотрайно лишаване на пълномощията на Земан по здравословни аргументи, както оферираше чешкият Сенат, губи новост, отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР