Президентът на Чечения Рамзан Кадиров съобщи в канала си в

...
Президентът на Чечения Рамзан Кадиров съобщи в канала си в
Коментари Харесай

Кадиров: Войници от Вагнер вече служат в спецчастите на Чечня

Президентът на Чечения Рамзан Кадиров заяви в канала си в Telegram, че повече от 170 някогашни бойци на ЧВК " Вагнер " са се включили към чеченските специфични елементи " Ахмат ".

" В идната група, която изяви предпочитание да продължи да служи в редовете на нашата част, има над 170 бойци, които имат богат опит в бойни дейности както на територията на Донбас и Украйна, по този начин и в други горещи точки ", сподели Рамзан Кадиров.

Той даже разгласява фрагменти, снимани от локален ефирен канал, в които командирът на специфичните елементи, заместник-командир на 2-ри армейски корпус на съветските въоръжени сили Апти Алаудинов поддържа връзка с военните.

Както акцентира Кадиров, бойците на ЧВК " Вагнер " към този момент са сключили контракти и са се трансферирали в " Ахмат ", само че сега " приказваме за всеобщо попълване на персоналния състав ".
 ISW: Каква роля ще играе личният състав на
ISW: Каква роля ще играе личният състав на " Вагнер " отвън групата

Това се показва в дневния разбор за обстановката на фронта в Украйна на Института за проучване на войната

Той също по този начин изрази вяра, че други някогашни представители на ЧВК " Вагнер " ще последват този образец и ще се причислят към редиците на чеченските специфични елементи.

На 28 октомври Алаудинов заяви, че някогашни вагнеровци идват в специфичните елементи " Ахмат " на Чечня .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР