Президентът на Буркина Фасо Роха Кабора е бил арестуван от

...
Президентът на Буркина Фасо Роха Кабора е бил арестуван от
Коментари Харесай

Президентът на Буркина Фасо е бил арестуван?

Президентът на Буркина Фасо Роха Кабора е бил задържан от размирен бойци, съгласно двама източници по сигурността и един западноафрикански посланик. Интензивна пукотевица се чула към резиденцията му в столицата Уагадугу, заяви Ройтерс.

Няколко бронирани транспортни средства от президентския флот бяха паркирани до резиденцията на президента, едно от които беше опръскано с кръв. Граждани, живеещи наоколо до президентската резиденция, оповестиха за мощна пукотевица през нощта.

Правителството обаче през вчерашния ден отхвърли слуховете, че превратът е в ход, до момента в който в продължение на часове се чуваха изстрели от няколко военни лагера, от които размирен бойци желаеха по-голяма поддръжка в битката си против ислямистките екстремисти.

Разочарованието в западноафриканската страна набъбна през последните месеци заради честите убийства на цивилни и бойци от екстремисти, някои от които са свързани с Ислямска страна и Ал Кайда.

Протестиращи излязоха през вчерашния ден, с цел да поддържат бунтовниците и ограбиха централата на политическата партия на Каборе.

Правителството вкара полицейски час от 20:00 до 5:30 сутринта и затвори учебните заведения за два дни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР