Президентът на бразилския олимпийски комитет Карлош Нузман е арестуван в

...
Президентът на бразилския олимпийски комитет Карлош Нузман е арестуван в
Коментари Харесай

Олимпийски шеф бе арестуван в Бразилия по обвинение в корупция

Президентът на бразилския олимпийски комитет Карлош Нузман е задържан в дома си в Рио де Жанейро, заяви локалната полиция. Заедно с него е спретнат и дясната му ръка и общоприет шеф на олимпийските игри през 2016 година Леонардо Гринер. На двамата са повдигнати обвинявания за " корупция, пране на пари и проведена престъпност ", като към този момент ще останат в ареста пет дни.

Прокуратурата в Бразилия подозира, че Нузман е бил главната връзка сред предприемача Артур Сезар де Менезеш Фильо, известен като Крал Артур, и някогашния президент на интернационалната федерация по лека атлетика (IAAF) Ламин Диак. Смята се, че Де Менезеш е превел $1,5 млн. по сметка на сина на сенегалеца - Папа Масата Диак, в подмяна на африканските гласове в МОК за кандидатурата на Рио за домакинство на олимпиадата.

Преди дни полицията сподели неоспорими доказателства, че Нузман и Гринер са се срещали с Крал Артур дни преди сесията на МОК в Копенхаген през 2009 година, на която Рио де Жанейро бе определен за хазаин на игрите в конкурнецията на Чикаго, Мадрид и Токио. Още преди два месеца полицията блокира двата паспорта на Карлош Нузман - бразилски и съветски, и му забрани да напуща страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР