Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва уволни 13

...
Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва уволни 13
Коментари Харесай

Бразилският президент уволни 13 военни, отговарящи за въпросите, свързани с националната сигурност и отбрана

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва уволни 13 военни, отговарящи за въпросите, свързани с националната сигурност и защита, като по този метод продължи с чистката, подета след щурма на основните здания на институциите в столицата на страната на 8 януари, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Ден по-рано бе обявено за уволнението на 40 военни, отговарящи за президентската резиденция.

Новината за тези уволнения идва седмица, откакто 77-годишният бразилски водач изрази недоволството си по отношение на някои членове на силите на реда, натоварени с неговата сигурност.

Днес също така Лула да Силва съобщи по време на гала през днешния ден в столицата по отношение на събитията от 8 януари.  " Случилото се тук бе опит за  прелом с присъединяване на готови лица. Не зная дали някогашният президент Жаир Болсонаро е гарант на  това, само че той носи виновност за това, доколкото през четирите години на власт той предизвикваше злоба, разпространяваше неистини измежду популацията призоваваше народа да носи оръжие със себе си, тъй че да отстоява своята независимост ", съобщи през днешния ден Лула да Силва.

" Не оръжието е залог за демокрацията, а културата, книгите, разговорът, образованието, работата, опциите за прехранване. Няма смисъл да се приказва за народна власт, до момента в който хората са гладни и безработни ", сподели Лула да Силва.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР