Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва пристигна в

...
Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва пристигна в
Коментари Харесай

Лула да Силва пристигна в Обединените арабски емирства след посещението си в Китай

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва дойде в Обединените арабски емирства след посещаване в Китай, съобщи Франс прес.

Бразилският водач бе посрещнат на летището в Абу Даби от емиратския министър на енергетиката и инфраструктурата Сухаил бен Мохамад аз Мазруеи. Лула да Силва организира среща с президента на страната шейх Мохамед бин Зайед в президентския замък в Абу Даби, където беше посрещнат с тържествена гала и оръдейни салюти. По време на срещата с президента на Абу Даби Лула е дискутирал с него тематики, свързани с търговията, технологиите, защитата, авиацията и хранителната сигурност.

ОАЕ сходно на други арабски страни възприеха неутрална позиция по отношение на спора в Украйна и привлякоха огромен брой съветски предприемачи, бягащи от въздействието на западните наказания.

Страната, която е богата на нефт, е вторият максимален търговски сътрудник за Бразилия в Близкия изток. Стокообменът сред двете страни възлезе на над 4 милиарда $ през 2022 година, което е с 32 % покачване по отношение на миналата година, като от тези данни се изключват търговията с петролни артикули.

В края на визитата на Лула да Силва, Бразилия и Обединените арабски емирства подписаха серия от контракти в региона на биогоривата и битката с климатичните промени. Според едно от споразуменията рафинерията Матарипе, следена от ОАЕ и намираща се в Североизточна Бразилия, ще влага до 2,5 милиарда $ в план за биодизел в района.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР