Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва предложи вчера

...
Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва предложи вчера
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия призова Украйна да се откаже от Крим

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва предложи през вчерашния ден на Украйна да отстъпи полуостров Крим на Русия, с цел да постави завършек на войната, като сподели, че украинският президент Володимир Зеленски „ не може да желае всичко “, съобщи Франс прес.
Прочетете още
Руският държавен глава Владимир Путин „ не може да завземе територията на Украйна. Вероятно може да се разиска въпросът за Крим “, той би трябвало да преослисли нещата, сподели Лула на среща с публицисти в град Бразилия. Зеленски също не може да желае всичко, показва още Лула. Светът има потребност от спокойствие… Трябва да намерим решение, посочи Лула.

В края на януари Лула излезе с предложение с към момента неразбираеми очертания, за ходатайство в спора в Украйна от група страни. Идната седмица бразилският президент би трябвало да показа плана си на китайският си сътрудник Си Цзинпин в Пекин.

Бразилският държавен глава сподели, че е „ убеден “ в възможностите за триумф на този план и се надява тази група от страни да бъде основана след завръщането му от Китай.

Главният външнополитически консултант на Лула Селсо Аморим се срещна в края на март в Москва с Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров, който се чака да дойде в Бразилия на 17 април, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР