Президентът на Бразилия Луис Инасиу Лула да Силва обяви своя

...
Президентът на Бразилия Луис Инасиу Лула да Силва обяви своя
Коментари Харесай

Бразилия гради нова инфраструктура с $200 млрд.

Президентът на Бразилия Луис Инасиу Лула да Силва разгласи своя 4-годишен проект за развиване на на инфраструктурата, превоза и енергетиката. Очакваната инвестиция ще бъде към 200 милиарда $. Бюджетът е част от по-голяма инвестиция, която цели да подтиква икономическия напредък в най-голяма страна в Южна Америка. Общо плануваните средства по този план ще бъдат към 350 милиарда $. Очаква се с помощта на него да се основат 4 милиона работни места.Парите ще бъдат употребявани за  построяването на автомагистрали и пристанища, както и за  урбанизацията на бедните квартали. Голяма част от средствата ще бъдат вложени във възобновими източници на сила.

 
Развитието на Бразилия ще се форсира, само че би трябвало да продължим. Трябва то да бъде стабилно. Планетата ни не може да понесе повече вреди. Немислимо е да има икономическо развиване без то да е зелено и щадящо за природата.
Луис Инасиу Лула да Силва, президент на Бразилия

Програмата за ускорено развиване бе посрещната със песимизъм от анализаторите и вложителите в страната. Те споделят, че предходни сходни стратегии са включвали доста планове, които в никакъв случай не са се осъществили и вместо това са били късмет за реализиране на големи корупционни схеми.Правителството още не е оповестило публично по какъв начин ще употребява бюджета от съвсем 200 милиарда, само че се чака това да стане до 31 август. След това проекта би трябвало да бъде утвърден от конгреса и да бъде включен в държавния бюджет. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР